HTML

Kis Magyar Dekameron

Az Unió Film és a Litera közös projektje.

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök.

Kapcsolat:

magyardekameron@gmail.com

litera@litera.hu

Utolsó kommentek

Friss topikok

2010.03.02. 14:42 magyardekameron

Horenka Erika: A díva szerelme

Címkék: horenka erika

A helyszín egy dél-dunántúli kisváros Tamási. Egy 28 éves vak lány Szilvia a helyi művelődési házban próbál egy a fővárosban szombaton megrendezésre kerülő tehetségkutató énekversenyre. A hitoktatóként diplomát szerzett, vékony testalkatú, vállig érő barna hajú, amolyan burokban nevelkedett, félénk, szerény teremtés minden vágya, hogy közönségnek énekelhessen. Félreértés ne essék, nem olyan tiszavirág életű csillagocska, mint az utóbbi pár évben fel és csakhamar eltűnő sztárjelöltek. Igen vannak dédelgetett énekesi ambíciói s meg is ragadja a kínálkozó lehetőségeket, de nem a jól ismert „sztár vagyok” (mindenen és mindenkin átgázolok) mentalitással. A felkészülésében egy neves operaénekesnő segíti.

A tehetségkutató versenyt megelőző napon azaz pénteken egy szekszárdi kis csapat utazik a fővárosba külön busszal egy esti jótékonysági koncertre. Egy nem mindennapi élmény volt a társaságnak a könnyűzenei koncert. A koncert valamikor 23 óra után ért véget. Ekkor egy testvérpár Kyra és László és egy szerelmespár lecsatlakozva a társaságtól az előre leszervezett szálláshelyükre sétáltak. Ami kb. negyed órányi sétára volt a koncertnek helyet adó sportcsarnoktól. László ugyanis már kb. egy hónappal korábban értesült a versenyről. Figyelemmel követte ugyanis a gyönyörű hangú lány fellépéseit. S mivel a kvartett másik három tagja is, (bár más megfontolásból) kapható volt az ötletre, hogy lepjék meg Szilviát és szurkoljanak neki. Ezen előre megfontolt és elkövetett indíttatásból szervezték meg hétvégéjüket.

November 15. szombat, eljött hát a nagy megmérettetés napja. A kis kvartett fél órával a kezdés előtt már belépett a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Hermina úti kapuján, hogy felmérjék a terepet és jó helyet foglaljanak maguknak. Egyéb lehetőségek híján (ugyanis az útba eső vendéglátó egységek sorra zárva voltak) a büfében reggeliztek meg. Csakhamar Szilvia is befutott édesapjával és annak barátnőjével. A meglepetés sikerült és a díva örült a kis kvartettnek. A versenyen részt vevők mezőnye nagyon változatos és erősnek mondható. Két kategóriában (népdal és könnyű zene) indulhattak a résztvevők. A zsűri elnöke Oszvald Marika énekesnő volt. De természetesen a közönségnek is nagy szerepe volt a Zsűri döntésében. A kis kvartett minden igyekezete ellenére sajnos „csak” a közönségdíjat tudták Szilviának ítéltetni. A verseny és az eredményhirdetés fél három körül ért véget. A szerelmespár nő tagja szem előtt tartva és támogatva a díva és László között bontakozó kapcsolatot azon „mesterkedett”, hogy a fiú végre hacsak pár percre is, de kettesben maradhasson Szilviával. Lehetőséget nyújtva neki arra, hogy átadhassa végre a húgával készítetett nyakláncot. Aminek a lány nagyon örült. Ezek után a hét főre duzzadt kis csapat átvergődött a város forgatagában a Déli pályaudvarra.

Természetesen a vonaton történő helyfoglalás is némi mesterkedés útján történt. Ugyanis a kis kvartett a Budapest-Bátaszék vonalon eljut egyenesen Szekszárdra, de Szilviáék kocsiját, hogy Tamásiba juthassanak Sárbogárdon lekapcsolják és úgy haladnak tovább a Budapest-Pécs vonalon. Ami azt jelenti, hogy pár kocsival hátrébb kellett volna ülnie a kvartettnek. De lehetőséget biztosítva László és Szilvia között a beszélgetésre, ismerkedésre Szilviáékhoz telepedtek le. A leleményes fiúcska kihasználva egy az alagút nyújtotta sötét pillanatot csókot lopott az ifjú dívától. Ami lássuk be nagy bátorságra vallott a bősz atya szigorú szemei előtt. A társalgás könnyed, vicces mégis szerény, zavarban lévő emberek stílusában zajlott. Mire eljött a búcsúzás pillanata már ölelték egymást és vagy fogták egymás kezét és következő találkozásukat tervezgették.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyardekameron.blog.hu/api/trackback/id/tr1001802854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása