HTML

Kis Magyar Dekameron

Az Unió Film és a Litera közös projektje.

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök.

Kapcsolat:

magyardekameron@gmail.com

litera@litera.hu

Utolsó kommentek

Friss topikok

2010.03.16. 20:43 magyardekameron

Hodosi Erika: A Gráciáim

Címkék: hódosi erika

A Corvinus Egyetem királynője, aki gazdálkodás és menedzsment szakon letett diplomájával fogja beteljesíteni apuci által megálmodott sorsát. Sára mindig ilyen ambíciókkal vonult végig a gimi folyosóin. Aztán Budakeszi egyik zöldellő utcájában, a három emeletet számláló házuk egyik galériás szobájában fűzte tovább luxuskivitelű jövőjét. Bár férfiszemmel nekem az ragadta meg először a figyelmemet, hogy gyönyörű. Mondjuk, volt miből diktálnia a divatot. A szája hasonlóan méretes volt, mint Gucci pénztárcája, de nem a szilikontól. Mindenkihez volt egy csípős megjegyzése, de legalább őszinte jellem volt. A középsuli alatt irányadó és nagy dumás természete miatt tetszett meg, no meg elég szép, méretes cickókkal áldotta meg a sors. Ezt soha nem rejtette véka, de legalábbis hosszú nyakú blúz alá. Viszont volt egy furcsa tulajdonsága. Erre szerintem még nincs orvosi kifejezés, de csak nála jóval idősebb pasikhoz vonzódott. Talán egy-két kortársam jelentett számára kivételt. Érettségi után, meglepő módon, a Corvinus-ra került költségtérítéses szakra. Itt ismerte meg új jövendőbelijét, professzor Elek Tamást. Az ürge 45 éves és még nagyban dúl a szerelem. Pedig Sára már a harmadik félévét kezdte meg.

Hasonlóképp Emmához. Bár ő az ELTE Bölcsésztudományi karán folytatta tanulmányait. Nagyon figyelemreméltó lány volt a gimiben. Intelligencia, sportos, mégis nőies alak és szép arc társult hozzá. Mindenről el tudtam beszélgetni vele. Sokszor mesélt szülővárosáról, Debrecenről, valamint a költözés előnyeiről. Még pasis sztorizgatásit is izgalommal hallgattam. Szegénykém, túl könnyen esett szerelembe, ezért még esélye sem volt összejönni a sráccal, máris csalódott benne. Viszont volt egy egészségügyi szexre szorítkozó kapcsolata Elek Barnabással. Igen, jól halljátok, Sára pasijának is Elek a vezetékneve. Ez nem puszta véletlen, hisz apáról és fiáról van szó. Emma általános iskolás éveiből ismeri Barnit, akivel ugyanannál a sportegyesületnél kézilabdáztak. A vizsgaidőszakok alatt különösen nagy szüksége volt a srácra. Bár ideje kevés volt az egyetem, sport és a diákmunka mellett, azért mindig szakított időt a barátaira és persze a kósza numerákra. A Sára és Emma közti barátságnak nem ártott ez a bizarr családi állapot.

Ahogyan Natasát sem zavarta, a gimnázium legnagyobb pletykafészkét. Nyílván jó ideig kattogott a témán és facebook-on is leadta az információkat a régi osztálytársaknak, de végül megemésztette a dolgot. Lehet, hogy olasz véréből ered a folytonos csacsogás. Bár élt ő Spanyolországban is és 3 évig Ausztráliában mielőtt beiratkozott a sulinkba. Ő volt a nagy parti arc, Hűvösvölgy sztárja. Hamar behozta a lemaradását ismerősök terén. Valószínű lehengerlő csípőjének, valamint táncainak köszönhetően. Nem is csodálkozom, hogy utolsó évre már nem tudta követni egyéjszakás kalandjainak a számát. Bár az eszméletlen szexi Natasám mindig is vágyott egy szerelemtől fűtött, meghitt kapcsolatra. Talán ezért akarta elcsábítani Laura kiszemeltjét, akiről heteken át áradozott neki, míg végül Natasa is belehabarodott. Szörnyen felelőtlen lány volt, de én sem lóghattam ki hódításainak sorából. Továbbtanulása az IBS-en sem törhette meg magasan ívelő, bulizós karrierjét.

Laura megbocsátó és csöppet elvont személyiségén nem ejtett csorbát Natasa indirekt akciója. Sokáig gondolkodott a dolgon, de ismerte Natasát és tudta, hogy soha nem bántaná meg szándékosan. Amit csodáltam még Laurában, az a folyamatos álmodozásai, melyekből mindig célt állított. Nem is csoda, hogy felvételt nyert a Képzőművészeti Főiskolára. Mondjuk, gyönyörű és profi rajzokat gyártott már a középsuli alatt is. Jól megértették egymást Sárával, hisz ő hordta a divatot, Laura pedig tervezte, vagyis akarta tervezni. Nagyon pörgős csajszi volt. Törökbálintról kötözött be egy koliba. Nagyon imádta Budapest pezsgését.

A négy lány barátsága messze földön híres volt a sulinkban. A Városmajori Gimnázium neveltjei voltak csakúgy, mint én. Ennek megfelelően a Majorka nevű kellemes, beülős helyen tengették az idejüket órák után, órákról ellógva és bulik előtt. Megőrízve jó szokásukat, a mai napig ide járnak be megbeszélni a napi aktualitásokat. Itt derülnek ki a cselszövések, itt fogannak meg a bűnös gondolatok és kerülnek megoldásra a problémák a legnagyobb egyetértésben. Úgy néz ki, örökre szóló barátság kötetett a gimnázium falai között.

Nem furcsa, hogy ennyi különböző jellem és egymás ellen elkövetett gazság után is ilyen jóban maradtak? Mivel igaz történetemet beszélem el, ez inkább egy mesébe illő sztori lehetne ennyi megbocsátás és megértés után. Nos, azon olvasók számára, akikben szintén kétséget keltett ez a nagy barátság, elárulok egy titkot:

A lányok csak másodikban lettek barátok. Előtte nem is beszéltek egymással, hisz teljesen külön utakon jártak. Aztán történt mind a négy cselszövő életében egy nagy csalódás: egy srác. A gimi egyik szívtiprója mindnyájuknak elcsavarta a fejét és csúnyán vetett véget mind a négy kapcsolatának. Ezért nem is róvom fel a lányoknak, hogy bosszút akartak állni. Így történt az egymásra találás. Kiderítették, hogy nagyjából egy időben játszadozott velük az a kis szemét. Valamint azt is tudták, hogy van egy irtó édes blökije, Toti, akit minden második este a Gellért-hegyen sétáltat.

A csajszik nagy kupaktanácsot tartottak és kiötölték, hogy meglepik a srácot kutyasétáltatás közben. Nagy szájhős volt ’Roli baba’, ahogy Natasa hívta.

Tehát, adott volt a helyszín, a kutyus, a séta és a váratlan gyilkosság.

Egyik lány sem tudta az éjszaka sötétjében, hogy végül melyikük okozta a bajt. Ez örök hallgatásra ítélte mind a négy bosszúállót. Ez a titok teszi szikla szilárddá a négy Gráciám barátságát.

 

Kellemes meglepődést kíván a történet elmesélője: Szalay Roland, Budapest, Farkasréti Temető

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyardekameron.blog.hu/api/trackback/id/tr731845333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brand Ábel istván 2010.03.30. 11:00:54

Meg kell vágni. De: érdemes figyelemre.

Smidberski 2010.04.01. 09:44:36

Hm.
Talán tárcának való egy női magazinba. :-)
De annak jó lenne.
süti beállítások módosítása