HTML

Kis Magyar Dekameron

Az Unió Film és a Litera közös projektje.

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök.

Kapcsolat:

magyardekameron@gmail.com

litera@litera.hu

Utolsó kommentek

Friss topikok

2010.03.16. 16:09 magyardekameron

Kelemen Tamás: Szabadverseny

Címkék: kelemen tamás

Tinilány szobájában vagyunk. A falakon poszterek, nagy rendetlenség ural mindent. A szoba Judité, aki barátnőjével, Szandrával, épp egy naptárat böngész. Létfontosságú pillanat ez. Most dől el, hogy Judit kit választ az érte rajongó két pasi (András és Gábor) közül. A módszer egyszerű: akinek távolabbi időpontban van a születésnapja, tehát nem mostanában kell költeni rá, az részesül a megtiszteltetésben, hogy elmehet randizni Judittal. Egy csalódott kiáltás adja tudtunkra a szomorú eredményt: mindkét fiúnak a következő hónapban lesz a születésnapja.

„Az a baj, hogy túlságosan fukar vagy”- mondja Szandra kaján mosollyal.

„Kösz szépen”- vág vissza durcásan Judit. Dühében a falhoz vágja a naptárat. „Most melyikükkel menjek? Mindkettő annyira édes!”

Szandra gyakorlatiasan azt a tanácsot adja, hogy menjen el randizni mindkettőjükkel, aztán utána döntsön.

„Nem lesz ebből baj?”- aggodalmaskodik Judit.

„Mi lenne? Szédíted őket kicsit aztán kész!”

 

Így hát megkezdődik a szédítés. Judit először Andrással megy el. Kézen fogva andalognak a parkban, beszélgetnek, András viccelődik. Judit Gyakran elpirul, tetszik neki a fiú, mégse fog ez olyan könnyen menni, mint ahogy Szandra mondta. Megengedi, hogy hazakísérje.

 

Amire nem is gondol, az az, hogy közben őt is szédítik, nem is akárki. Szandra a diszkóban kiszúrta Gábort, és szemrebbenés nélkül ráhajtott. Pár tequila után zökkenőmentesen halad a beszélgetés mindkét részről, aztán jön a tánc, szorosan egymáshoz simulva, majd elcsattan egypár csók. Szandrában nincs sok bűntudat, rémlik is neki valami mondás, hogy „szerelemben” meg „háborúban”, de ahhoz már túl részeg, hogy a kettőt összerakja.

 

A következő héten Judit Gáborral megy el. Hasonló helyzet, mint Andrással, és egyre jobban kétségbe esik. András közben Szandrától kér tanácsot, hogy mivel járhat Judit kedvében. Szandra inkább eléri, hogy az ő kedvében járjon.

 

Ismét Judit szobája. Judit síkideg, nem tud dönteni, Szandrától kér tanácsot, aki azt mondja, várjon még egy kicsit.

 

Innentől felgyorsulnak a dolgok. Judit remegő hangon megvallja az érzéseit Andrásnak, majd elcsattan az első csók.

Közben Szandra is megvallja az érzéseit Gábornak, de ők már kicsit messzebb mennek a csóknál– egészen Szandra ágyáig.

 

Judit– végig se gondolva mit tesz– Gábornak is megvallja érzelmeit, akinek aznap este így csak egy csók jut, Andrásnak viszont egy kellemes éjszaka– hála a hűséges barátnőnek.

 

A következő napokban Judit mély depresszióba zuhan, kisírt szemekkel bámulja szobája falát, időnként hangosan becsmérelve önmagát.

A két fiúnak is nehezére esik tükörbe nézni, bár lelkük mélyén mindketten Szandra felé hajlanak. Az említett pedig roppant elégedett, hogy egyszerre két fiú fejét is elcsavarta.

 

Végülis a fiúk szakítanak Judittal. Szandra viszont innentől kezdi átérezni a helyzet komolyságát. Most mi legyen? Gyakorlatias esze innentől cserbenhagyja, és a szorult helyzetből a lehető legrosszabb módon próbál kimászni: mindkét fiút elhívja a plázába.

A nagy találkozás nagy verekedésbe torkollik, mint az várható volt, és szó ami szó, Szandra igencsak élvezi az érte folyó küzdelmet. Szórakozását tíz köröm, nevezetesen Judit tíz körme zavarja meg, amint az arcába szaladnak. Judit épp vásárlásba próbálta fojtani bánatát, amikor sok más emberrel együtt ő is megállt nézni a kanviadalt, míg rá nem jött, hogy kanok az ő kanjai (is), és hogy a lány mellettük az ő barátnője.

Közben a biztonsági őrök szétválasztják a kakasokat, de rögtön sietniük kell egy csajbunyó megfékezésére. A két összevert fiúnak a káromkodások és sikítások közt elhangzó mondatokból összeáll a kép. Összevigyorognak, udvariasan arrébb tessékelik a biztonsági őröket, és pár pillanat múlva a két lány a pláza szökőkútjában találja magát.

 

András és Gábor egymásra néz. Két srác, akiket kihasználtak, és akik kihasználtak. Mosolyuk kicsit fájdalmas a pofonok miatt, de azért egyenes derékkal indulnak el a kijárat felé, miközben a tömeg tiszteletteljesen utat nyit nekik.

 

Hogy hová mennek? Azt mi már nem tudjuk meg.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyardekameron.blog.hu/api/trackback/id/tr501844357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása