HTML

Kis Magyar Dekameron

Az Unió Film és a Litera közös projektje.

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök.

Kapcsolat:

magyardekameron@gmail.com

litera@litera.hu

Utolsó kommentek

Friss topikok

2010.03.16. 16:54 magyardekameron

Nagy Ivett Dorina: Zuhanás

Címkék: nagy ivett dorina

Igaz történet alapján

 

 

 

Adva van egy első éves egyetemista fiú, Bálint, és egy nagyon kövér lány, Andrea, akivel egyazon szakra járnak az orvosi egyetemen. A lány a kollégiumi szobájából minden péntek este „lemenekül” a kollégiumi diszkóba, mivel a szobatársai felváltva vitték fel a srácokat. A fiúnak rögtön megtetszik a lány, és hétről hétre felkéri őt táncolni. A vibrálás adott, a fiú születésnapján össze is jönnek. Bálint baráti köre viszont nem kedveli a lányt, mivel Andrea nagyon kövér. Ezt nyíltan ki is mondja az egyik srác, a lány előtt is.

A fiú könnyen befolyásolható. A haverok a társaságba bevisznek egy másik lányt, hogy azzal összehozzák Bálintot. Bár nem fekszenek le, de elkezd kavarni azzal a lánnyal, így Andrea dobja őt. Viszont pár hét múlva a fiú ráébred, Andreát szereti. A lány mikor visszatér vidékről a kollégiumba, a kollégium lépcsőjén várja őt a fiú. A lány pedig, mivel fülig szerelmes, megbocsát neki. Csókolózni kezdenek, amikor a másik lány arra megy. Ez volt a szakítás a fiú részéről a másik lánnyal, aki összetörik, ő nem tudott a haverok incselkedéseiről, neki Bálint tényleg tetszett.

Sokat járnak el kirándulni, könyvtárba tanulni, komolyzenei koncerteket látogatnak, azonos az érdeklődési körük, ami még közelebb viszi őket egymáshoz.

Eltelik másfél év, a fiú úgy dönt, bemutatja a szüleinek Andreát. A szülőknek a lány az első perctől fogva nem szimpatikus, mivel kövér és ők nem egy „ilyen” lányt szánnak neki. Konkrétan, az anya legjobb barátnőjének a csinos lányát nézték ki Bálintnak. A lány érzi, hogy lenézik őt, mivel nyíltan kimutatják ellenszenvüket, lenézésüket.

Kicsivel később Andrea teherbe esik. A fiú viszonyulása a gyermekhez nem egyértelmű, nem tudni, igazán örül-e neki, de az biztos, hogy el akarja venni a lányt feleségül. A lány szülei viszont ezt nem engedik, mivel korábban a másik fiuk is így házasodott meg, és nem „hozzávaló” lányt vett el. Bálint, mivel nem egy határozott férfi, hallgat a szüleire, és nem veszi el a lányt. Andreának ez rosszul esik, szakít a fiúval.

Mivel egyetemista, a terhessége miatt halasztania kell egy évet. Elkezd dolgozni. Bálinttal nem tartja a kapcsolatot.

A lány egy harmadik emeleti körfolyosóról nyíló lakásban lakik. Egy nap Andrea az albérletéből indulna a munkába, amikor is, a harmadik emeleten a körfolyosó egyszercsak leszakad alatta, és ő elkezd zuhanni lefele. Átszakítja a második emeletet is és az első szinten áll meg végül. Egy halom törmeléken fekszik. A lakók hívják a mentőket. Bekerül a kórházba, kiderül, hogy 7 csigolyája és több bordája is eltörött. A lépe megrepedt, de nem vérzett el, mivel a magzat elszorította a vérzést. A gyermek a lány hasában három napig nem mozog, az orvosok aggódnak miatta. A szülésig kb. még másfél hónap van hátra. Andreát benntartják a kórházban. Bálint látogatná, de ő büszkeségből nem engedi.

Egyszercsak a lány besárgul, azt hiszik, fertőző májgyulladása van és átviszik egy másik kórházba, ahol majdnem bekerül a fertőző osztályra. Szerencsére azonban egy orvos ismerőse segítségével rájönnek, hogy nem beteg, csupán az ütődéstől megnyomódott a mája és ettől sárgult be.

Kicsivel később egy egészséges fiúgyermeknek ad életet a lány. Bálint rendszeresen látogatja gyermekét, de a lány nem engedi, hogy vele is találkozzon, ő olyankor mindig távozik a kórteremből.

Telnek az évek, Bálint sosem feledkezik meg gyermekéről, azonban Andrea továbbra is tartja tőle a két lépés távolságot. Andrea sokat betegeskedik, a baleset okozta sérülések fájdalmai, vissza-visszatérnek.

Több mint négy éves már a gyermek, mikor a fiú ráébred, ő szerelmes Andreába, el akarja őt venni és szülei ellenkezése ellenére is, megkéri – ismét – a lány kezét. Andrea viszont sok lelki sebet hord magában, nem tudja, mitévő legyen. Aggályai vannak, tényleg szereti-e a fiú. Sokat gondolkodik, neki Bálint volt mindig is a nagy szerelem. Így aztán megbocsát neki és hozzámegy.

Nem sokkal az esküvőre pedig megszületik második gyermekük. Attól kezdődően boldog házasságban élnek.

Egy nap a fiú apja szívinfarktust kap és pont a lány az ügyeletes orvos a kórházban. Az édesapa nem a tipikus tüneteket produkálja, gyakran félre diagnosztizálják az ilyen szívrohamot a betegeknél. Viszont a lány rájön, hogy ez szívroham és nem mellhártyagyulladás, és így meg tudja menteni az édesapa életét.

Attól a naptól kezdődően a fiú szülei is elfogadják a menyüket és kölcsönösen meg is szeretik egymást. A harmadik gyermek is úton van, és végre, házasságuk boldogságának az útjában nem áll semmi sem.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyardekameron.blog.hu/api/trackback/id/tr761844496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása